DEBATNI KLUB GVG: Odlični rezultati s prvog turnira!

DEBATNI KLUB GVG: Odlični rezultati s prvog turnira!

Ovog vikenda, točnije 18. i 19. studenog održao se debatni turnir poznat kao Newb turnir za početnike na kojem je sudjelovala i jedna naša ekipa!

Nakon dugih priprema, u kojima su pomogli i naši iskusniji članovi, Gabrijela Barišić, Ana Jović i Tea Nevistić rasturile su na svom prvom turniru! Ani ovo nije bio prvi turnir, pa je ujedno mogla mnogo naučiti naše nove debatantice. Iskusniji debatanti također su pomagali u pripremama, pa su svi zajedno naučili neke nove informacije o diktaturama i demokracijama. Na turniru se debatiralo u 5 kola na tezu “Ovaj dom smatra da je snažna diktatura bolja od slabe demokracije” i uspjele pobijediti u 4 od 5 debata koje su imale!

Od pet debata (kola), 4 su bile na navedenu tezu, a jedna je bila ad hoc, što znači da su tezu saznale tek sat vremena prije početka kola. Ta teza je glasila “Ovaj dom misli da bi u srednjoj školi svi predmeti trebali biti izborni”. U tom kolu su se uspjele također dobro pripremiti i osvojile pobjedu.

Na ovom turniru u X. gimnaziji sudjelovalo je 60 ekipa iz cijele Zagrebačke županije, tako da su ovo zaista pohvalni rezultati.

Čestitamo našim debatanticama Debatnog kluba Grad Velika Gorica!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *